Binero nere igen

Den senaste timmen har Binero varit nere igen. Det känns som om det är allt för ofta Binero har problem nuförtiden. Synd, för jag har verkligen varit nöjd med min tid hos Binero. Nu har jag inga av dom affärskritiska sajterna hostade där längre, men bland annat ligger Asien.se kvar där.

Jag försökte gå in på Bineros support-sida för att hitta deras telefonnummer, men support-sidan låg nere den med. Inget rapporterat på Bineros driftblogg om felet. Jag fick leta upp nummret på hitta.se och så ringde jag dom. 19 minuter i kö och ett besked om att det skall vara åtgärdat inom 20 minuter.

Det är nog dags att flytta dom sista sajterna jag har hos Binero till en ny VPS. Troligtvis blir det GleSYS dit jag hjälpte Attitude att flytta för någon månad sedan. Det funkade väldigt bra och jag gillar deras kontrollpanel. Dom få sajter som bygger på asp-lösningar låter jag liggar kvar hos Binero tills vidare. Men dom skall efterhand flyttas över till SlackerCMS som skall ersätta mitt gamla dåliga ASP-baserade CMS.

Jag vill föresten tipsa om en grymt bra film om hur man sätter upp en VPS för den som är färsk på området.

 • http://twitter.com/Webbkillen Fredrik Sjöholm

  Blir till att flytta mina sista sidor över till VPSen med. Blir lätt så att man låter gamla sidor ligga kvar och alla nya hamnar på VPSen, men det här håller ju inte med all ner tid…

  Tack för pingbacken btw :)

  • http://fabian.mossberg.in/ Fabian

   Ja det är först när det skiter sig som man kommer på att man skall ta tag i det där gamla!

   Var så god, tycker att det var en riktigt bra och välgjord guide och säkerligen nyttigt för många!

   • Jonny Elofsson

    Riktigt grym guide, jag har redan fått över några sajter till en VPS på Glesys nu och flyttlasset går från Binero där jag har ett trettiotal sajter. =)